indy 500 op tv

Microsoft is het leidende merk in de technologie-industrie

Digital Equipment Corporation, met het populaire merk Digital, is vanaf het begin van de jaren zestig tot halverwege de jaren negentig een toonaangevend Amerikaans bedrijf geweest op het gebied van personal computers. Het bedrijf werd in maart 1957 opgericht door Ken Olson en Harlan Anderson. Olsen was president tot hij uiteindelijk medio 1992 uit het bedrijf werd gezet, na de drastische neergang van het bedrijf. Gedurende deze tijd bleef het bedrijf nieuwe en innovatieve apparatuur produceren voor personal computers, personal digital assistant (PDA), printers, faxmachines, netwerkapparatuur, personal digital audio workstation (PDAs) en andere elektronische consumentenproducten.

equipment

Heden ten dage produceert het bedrijf nog steeds computers, PDAs, digitale audio werkstations (DAW), printers en andere computerrandapparatuur zoals geïntegreerde circuits en draadloze modems. Door de steeds toenemende behoefte aan computers en PDAs zijn besturingssystemen uiterst belangrijk geworden. De besturingssystemen die wereldwijd het meest worden gebruikt zijn Unix, Linux en Windows. De meeste mensen die bekend zijn met computers en besturingssystemen weten dat Microsoft het populairste besturingssysteem ter wereld, Windows, heeft ontwikkeld en onderhoudt.

Naarmate het gebruik van digitale apparatuur blijft toenemen, worden steeds meer wijzigingen aangebracht in het Windows-besturingssysteem. Microsoft heeft de software voortdurend verbeterd om aan de behoeften van het groeiende aantal gebruikers te voldoen. De meeste mensen hebben ten minste één personal computer, of meerdere computers die zij voor werk en plezier gebruiken. Naarmate in het bedrijfsleven meer gebruik wordt gemaakt van digitale apparatuur, zal de vraag naar de nieuwste en populairste besturingssystemen blijven toenemen. Als gevolg daarvan zal de prijs van Windows blijven dalen.

Sources for this article: