Audio-elektronica - een beknopte gids

Audio-elektronica - een beknopte gids

Audio-elektronica is in feite de implementatie van elektrische circuitontwerpen om elektrische signaalgolven om te zetten in geluids-/drukgolfimpulsen, of met andere woorden deze om te zetten in daadwerkelijke audiosignalen. Deze industrie groeit in een zeer snel tempo en wordt met de dag groter. In dit moderne leven gebruiken we zoveel elektronische apparaten, dat het erg belangrijk is dat deze elektronica, goed ontworpen en vervaardigd zijn om het doel te dienen en er elegant en stijlvol genoeg uitzien om eigendom te zijn van en gebruikt te worden door miljoenen mensen.

audio

Audio-elektronica bestaat meestal uit een groot aantal draadverbindingen die worden bediend door een aantal bedieningsorganen, die meestal op een softwareplatform werken. De softwarebesturing maakt het mogelijk input- en outputtests uit te voeren, signalen te maskeren en frequenties te manipuleren, en dit alles gebeurt binnen een bedieningsomgeving. Het belangrijkste doel van het audiotesten is elke vorm van vervorming te identificeren en elke vorm van ongewenste ruis te elimineren die zou kunnen verschijnen als bij het gebruik van sommige populaire audio-apparaten, zoals platenspelers en televisie. Afgezien van het verwijderen van ongewenste ruis van een audio-apparaat kan ook laten zien wat artefacten, bekend als ruis vloer, als gevolg van de bouw of het ontwerp, waar als een conventioneel apparaat niet zou laten zien dergelijke artefacten.

Een van de meest populaire vorm van audio-elektronica gebruikt en misbruikt deze dagen wordt vertegenwoordigd door FM-radio-ontvangers, die worden gebruikt in autos, mobiele telefoons, public address systemen en satelliet-radio-ontvangers. De FM-ontvangers bevatten digitale signaalverwerkingscircuits om de audiosignalen die er doorheen gaan te verwerken en te beheren, deze digitale signalen worden dan omgezet in analoge signalen die door de audio-elektronica begrepen kunnen worden. Dit artikel geeft je een kort inzicht in enkele basisfeiten over audio-elektronica en de toepassingen ervan.

Sources for this article: